Eller bröd o bröd... Känns som en nötkaka, men kallar man det bröd (som dessutom är mörkt) så känns det ju nyttigare eller hur?? :-D
Är såå lätt att göra, går bra att frysa o passar bäst med bara ett lager smör, till frukost eller till soppa...
(obs. Solrosfröna blir gröna i brödet! :-))
5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl krossat linfrö (jag krossade dem inte!)
1 dl solrosfrön
1 dl russin/torkade aprikoser (båda eller antingen eller!)
1 dl grovt hackade nötter (efter smak!)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl fil
1/2 dl lingonsylt
1 msk honung (vill man inte ha det så sött kan man skippa detta)
- Blanda samman alla torra igredienser i en bunke
- Blanda samman lingonsylten, filen o honung.
- Rör ihop till en ful gegga!
- Klicka ut smeten i en smord, avlång brödform.
- Grädda långt ner i ugn på 200´i ca 1 h (obs, ev sänka värmen efter 30-40 min. Varmluftsugn, ca 40 min!)
- Stjälp upp brödet o låt svalna under handduk.
Brödet blir rätt saftigt, så kanske förvaras lite luftigt?
Nu sk jag njuta ev 2 skivor!
Mmmm
Låter supergott....Även om jag själv inte kan äta det. Ska baka det nästa vecka. Tack
SvaraRaderaJa, just det... nötterna! :-(
SvaraRadera