runt o runt o runt... livet i ett hamsterhjul!!söndag 24 oktober 2010

* CHOKLADBOLL

Ja, jag stör mig på en hel del! På både det ena o det andra!!
Just nu e det en sak som blossat upp igen!

O det är detta med vad man kallar den lilla runda bollen med pärlsocker eller kokos på.
JAG kallar den för chokladboll o har gjort det i säkert 10 år!!
Jag är oxå uppväxt med att kalla den för n****boll, men vet ni vad... jag är kapabel att ändra mig...
Jag hade en vän (RIP) som tog illa upp av ordet, så då bestämde jag mig för att ändra mig. O det va faktiskt inget svårt. Jag stör mig på människor som menar att "de har alltid sagt n.-boll så då ska de minsann fortsätta med det!"... Men om din närmsta kompis alltid hetat Andersson o gifter om sig till Hendenfeldt, tänker ni fortsätta kalla kompisen för Andersson då? "Bara" för att ni alltid gjort det??
Som sagt, jag stör mig... o tycker det är otroligt okunnigt att jämföra det med att det skulle vara lika "stötande" att kalla lök för GUL-löl, VIT-lök osv... (ja, tro det eller ej, känner en som använder den jämförelsen!!) För fan, en färg är väl inte samma sak!!?? Det är knappast lika mycket känslor o nedstättande med en färg som med ett ord som alla faktiskt vet är ett mindre smickrande ord... ja, tom rasistiskt. Oavsett om det är ett ord på en liten rund kaka eller om det är ett skällsord på en människa...
O ja, vill man bara så kan man faktiskt ändra på sig!! Byter mina vänner namn eller partner, så ja, då fortsätter jag inte kalla fröken Andersson för Andersson, eller hennes kille för Sven när det numera är Johannes som hon håller i handen!!
O jag lär mina barn att det heter chokladboll, för ja, varför föra vidare??
Jag vet oxå att det finns vissa mörkhyade som inte bryr sig... Men JAG bryr mig, jag tycker numera det heter chokladboll!
Punkt!!

5 kommentarer:

 1. Jag måste faktiskt erkänna att jag säger n-boll om hemmagjorda sådana. Men det är för att jag glömmer mig. Vanor är svåra att bryta, men det går! Fast jag säger dock delicato-boll eller pärlboll när jag ska inhandla dessa!

  Men jag försöker säga chokladboll!!

  SvaraRadera
 2. Hehe... det e helt ok. Alla gör vi ju som man själv vill. Jag stör mig mest på de som inte VILL ändra på sig. När det gäller det mesta!
  Som envist står fast vid nått så löjligt!!

  O du... du stör dig ju på smsande människor i trafiken (dvs nått jag gör då o då... fast oftast vid rödljus! :-()
  Men ska skärpa mig! ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det heter n-boll och tycker egentligen att det är rätt löjligt att det blivit så uppskruvat. Finns det inte ett hårvårdsmärke som heter Swarzkopf? Varför är inte det i blåsväder?
  MEN, jag har slutat att säga n-boll utan säger chokladboll... Jag viker mig för majoriteten...:-D

  SvaraRadera
 4. Ja, skärpning!!! Fast anledningen till att jag stör mig på sånt är ju att det är livsfarligt! Men vid rödljus är ju bättre än inget. Och glad att du inte gör det när du ska sms:a till mig!

  SvaraRadera
 5. Lilla hej:
  Jo, visst kan det ha blivit onödigt stort... men bra att du viker dig! :-D

  Rebecca:
  Ja, jag smsar inte när jag kör i full fart... utan som sagt, smsar oftast då i omgångar. Köra genom stan tar ju sin lilla tid, MÅNGA rödljus! ;-)
  Men jag ska skärpa mig!
  Looovar!

  SvaraRadera